Αγία Νάπα: Δραματική διάσωση τουρίστα από τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ) - Ό,τι δε λέγεται, γράφεται εδώ

Breaking

Post Top Ad

21/5/17

Αγία Νάπα: Δραματική διάσωση τουρίστα από τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Καταλυτική ήταν η παρέμβαση των μελών της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, στη διάσωση 27χρονου τουρίστα, που είχε αποκλειστεί, λόγω των καιρικών συνθηκών σε θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας.

Την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, γύρω στις 5.40μ.μ., λήφθηκε μήνυμα στην Αστυνομία, ότι 27χρονος τουρίστας, είχε εγκλωβιστεί, λόγω δυνατών ανέμων και θαλασσοταραχής, σε βράχια εντός της θάλασσας, στη θαλάσσια περιοχή «Θαλασσινές σπηλιές» στην Αγία Νάπα.

Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, ωστόσο λόγω της θαλασσοταραχής, δεν έγινε κατορθωτή η προσέγγιση για διάσωση του ούτε από ξηρά ούτε από θάλασσα.

Αμέσως ενημερώθηκε σχετικά το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο ανέλαβε το συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης. Έστειλε στην περιοχή το ελικόπτερο της Αστυνομίας, όπως και ομάδα της ΕΜΑΚ και γύρω στις 7.25μ.μ., διασώστες της ΜΑΕΠ, που επέβαιναν στο ελικόπτερο, κατάφεραν να ανασύρουν τον 27χρονο.

Λίγα λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη. Όπως διαπιστώθηκε, φέρει εκδορές και εκχυμώσεις, στο θώρακα, τα κάτω άκρα και την κοιλιά. Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους ιατρούς, είναι εκτός κινδύνου.

Η προσπάθεια των διασωστών της ΜΑΕΠ, έχει καταγραφεί από κάμερα που βρίσκεται στο ελικόπτερο της Αστυνομίας. Στο βίντεο που ακολουθεί, παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό, τις αγωνιώδεις προσπάθειες των μελών της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, για διάσωση του 27χρονου.

Post Top Ad


-->